Σύνδεση

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο στο You Tube. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε πρόσωπα και γεγονότα.  Συζητήστε για τις αξίες στις οποίες τα πρόσωπα αυτά πιστεύουν.

Τίτλος: Η δύναμη του ενός

Να διαβάσετε τα αποσπάσματα από το λόγο που εκφώνησε ο  π. Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν το Δεκέμβριο του 2003 με θέμα τις οικουμενικές αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, των ίσων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν στη Γερμανία. Να οργανώσετε μια συζήτηση στην τάξη πάνω στα θέματα που θίγει ο Κόφι Ανάν και να συνδέσετε τα θέματα αυτά με τις κοινωνικές σας εμπειρίες και όσα πληροφορήστε ότι συμβαίνουν στον κόσμο.

Βλ. στις πηγές

«Οι οικουμενικές μας αξίες απαιτούν να αναγνωρίσουμε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, καλά και κακά, τα οποία έχουμε κοινά με όλους τους συνανθρώπους μας, και να δείξουμε τον ίδιο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ίδια ευαισθησία σε ανθρώπους από άλλες κοινότητες  -στοιχεία που περιμένουμε και εκείνοι να δείξουν σε μας».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι οικουμενικές αξίες είναι σχεδόν συνώνυμα, στον βαθμό που αντιλαμβανόμαστε ότι τα δικαιώματα δεν υφίστανται σε ένα κενό. Απαιτούν ένα αντίστοιχο σύνολο υποχρεώσεων και οι υποχρεώσεις έχουν νόημα εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν. Πρέπει σημαίνει είναι δυνατόν».

                                                                                                                        Κόφι Ανάν

Βρείτε ποιος είναι ο Κόφι Ανάν αξιοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8C%CF%86%CE%B9_%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%BD