ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ μαθήματα πρακτικής άσκησης

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες

Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου θα διδαχθούν δύο μαθήματα, που ανήκουν στην κατηγορία Γ. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση:

·      Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ με διδάσκοντα τον κ. Άγγελο Παληκίδη, Αναπλ. Καθηγητή του ΤΙΕ και

·      ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ με διδάσκουσα την κ. Ασημίνα Ανδρίκου, συμβασιούχο διδάκτορα.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

1.      Τα παραπάνω μαθήματα μπορούν να τα δηλώσουν μόνο φοιτητές/τριες 8ου εξαμήνου και επί πτυχίω.

2.      Έχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις σε ποσοστό όχι μικρότερο του 70% του συνολικού αριθμού των ωρών διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι/ες δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση, χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα εξέτασης.

3.      Τα δύο μαθήματα εξετάζονται και βαθμολογούνται με προόδους, παρουσιάσεις και εργασίες και όχι με γραπτές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.

4.      Προϋπόθεση για να δηλώσετε τη «Διδασκαλία της Ιστορίας με τη χρήση πηγών» είναι να έχετε περάσει τη «Διδακτική της Ιστορίας».

5.      Όσοι/ες έχουν παρακολουθήσει και εξεταστεί επιτυχώς στο μάθημα του κ. Στρατηγόπουλου «Ελληνικά κείμενα της βυζαντινής και οθωμανικής εποχής και η διδακτική τους αξιοποίηση», δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τα παραπάνω μαθήματα.

 

 

Το μάθημα του κ. Παληκίδη θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 12.00-15.00 (πρώτο μάθημα 14/2) και το μάθημα της κ. Ανδρίκου κάθε Τετάρτη 15.00-18.00 (πρώτο μάθημα 15/2). Να ενημερώνεστε καθημερινά από τις ανακοινώσεις των διδασκόντων και το e-class των μαθημάτων.

 

 

 

Άγγελος Παληκίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής Διδακτικής της Ιστορίας

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Angelos Palikidis

Associate Professor of History Didactics

Department of History & Ethnology, Democritus University of Thrace (Greece)

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.