ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗ ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ EUROPEAN ACADEMY OF SCIENCES AND ARTS

Η υποδοχή του Προέδρου του ΤΙΕ Καθηγητή κ. Μ. Γ. Βαρβούνη ως τακτικού μέλους  (Socius Ordinarius) της Academia Scientiarum at Artium Europaea (Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών / European Academy of Sciences and Arts), με έδρα το Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας, έγινε στη διάρκεια εορταστικής συνεδρίασης της Ακαδημίας για την υποδοχή των νέων μελών της, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Prof. Dr. Dr. h.c. Felix Unger.
Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, αποτελεί ένα από τα πλέον διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, με υψηλό κύρος, γεγονός που καταδεικνύεται από το ότι περιλαμβάνει 39 νομπελίστες και 2000 κορυφαίους επιστήμονες και διανοούμενους ως τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη. Στα επίτιμα μέλη της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Helmut Kohl (πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας), ο Jean-Claude Juncker (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), o Bασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο Πρίγκηπας Jean του Λουξεμβούργου, η Doris Leuthard (Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας), η Dorothee Stapelfeldt (πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Αμβούργου), ο Heinz Fische (Πρόεδρος της Αυστρίας), ο Borut Pahor (Πρόεδρος της Σλοβενίας), ο Romano Prodi (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας), ο Βίκτορ Κλίμα (Καγκελάριος της Αυστρίας), κ.ά.
Η εκλογή και η υποδοχή του κ. Βαρβούνη αποτελεί τιμή και για το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά για την ελληνική Λαογραφία γενικότερα, η προσφορά της οποίας στο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών αναγνωρίζεται μέσω της συγκεκριμένης τιμητικής διάκρισης.

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2019

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Παναγή Τσαλδάρη 1
Κομοτηνή, 69100

Τηλ: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.