«Από τον Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση». Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής και τη στήριξη του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, διοργανώνει την Τετάρτη21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:30, έκθεση φωτογραφίας από την συλλογή του Δημήτρη Α. Μαυρίδη, Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ με τίτλο  «Από τον Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση».
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Καθηγητής και  Πρόεδρος του Τμήματος, ο Ιωάννης Μ. Μπακιρτζής, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος και ο Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος.
 
Η εκδήλωση μνήμης, που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να θυμηθούμε τα ιστορικά γεγονότα που συνετέλεσαν στην προσφυγιά των πατέρων μας και την απώλεια των πατρογονικών μας εστιών. Ταυτόχρονα όμως είναι αναγκαίο να παραδειγματιστούμε από το ιδιαίτερο ήθος και τον πολιτισμό που μετέφεραν από τις πατρίδες τους, στη νέα πατρίδα, την Ελλάδα μας.

Επισυναπτόμενα αρχεία: 
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022
Κατηγορία: 
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.