Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΝ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ EUROPEAN ACADEMY OF SCIENCES AND ARTS (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ)

          Ο καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Μ. Γ. Βαρβούνης εξελέγη στις 24 Ιουλίου τακτικό μέλος της AcademiaScientiarumatArtiumEuropaea, της ευφήμως γνωστής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, που έχει ιδρυθεί με έδρα το Salzburgτης Αυστρίας, και αποτελείται από κορυφαίους Ευρωπαίους επιστήμονες, ερευνητές και διανοητές, ηγέτες και καλλιτέχνες. Ο κ. Βαρβούνης εξελέγη τακτικό μέλος από την ολομέλεια της Ακαδημίας στην Α΄ τάξη της Ακαδημίας, όπου εντάσσονται οι επιστήμονες των ανθρωπιστικών επιστημών (Humanities). Είχε προηγηθεί η εξέταση και έγκριση της υποψηφιότητάς του από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Καθηγητή κ. FelixUnger.
           Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, ένα από τα πιο διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως με υψηλό κύρος, συνδέει σημαντικά πανεπιστήμια και περίπου 2.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 33 κατόχων του βραβείου Νόμπελ. Στα Επίτιμα Μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ο Helmut Kohl - πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Jean-Claude Juncker - Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, oBασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο Πρίγκηπας Jean του Λουξεμβούργου, η Doris Leuthard - Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, η Dorothee Stapelfeldt - πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Αμβούργου, ο Heinz Fische - Πρόεδρος της Αυστρίας, ο Borut Pahor - Πρόεδρος της Σλοβενίας, ο Romano Prodi - Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Βίκτορ Κλίμα - Καγκελάριος της Αυστρίας κ.λπ.
          Η επίσημη υποδοχή του κ. Βαρβούνη θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2019, στη διάρκεια πανηγυρικής συνεδρίασης της EuropeanAcademyofSciencesetArtsστο Αββαείο St. Peter’s, στο Salzburgτης Αυστρίας.

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2018
Κατηγορία: 

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Παναγή Τσαλδάρη 1
Κομοτηνή, 69100

Τηλ: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.