ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Εργαστηρίου Τεχνολογίας, Έρευνας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση, εγκαινιάζοντας μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων και σεμιναρίων από διακεκριμένους επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σε απευθείας σύνδεση μετο Διεθνές Κέντρο για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος YADVASHEMστην Ιερουσαλήμ, πάνω από σαράντα φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή, τις λειτουργίες και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σημαντικότερου ιδρύματος για τη μελέτη του Ολοκαυτώματος στον κόσμο. Την παρουσίαση έκανε η κ. Γαρυφαλλιά Μίχα, υπεύθυνη του Τομέα  Βαλκανικών Χωρών του YADVASHEM, η οποία, εκτός των άλλων, έθιξε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή ιστορική εκπαίδευση και αφορούν στη διδακτική ευαίσθητων και τραυματικών γεγονότων στο σχολείο. Τέλος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβλήθηκε η νέα ταινία του YADVASHEMμε τίτλο «Ας είναι η μνήμη σου αγάπη. Η ιστορία του Οββαδία Μαρούχ». Ακολούθησε μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση και υποβλήθηκαν στην κ. Μίχα ουσιώδη ερωτήματα από τους φοιτητές και φοιτήτριές μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κ. Γαρυφαλλιά Μίχα για την πολύ εμπεριστατωμένη και παραστατική εισήγησή της, τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΙΕ για την εποικοδομητική συμμετοχή τους και τον Δρ. Κυριάκο Σγουρόπουλο, Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος, για την τεχνική επιμέλεια της τηλεδιάσκεψης.
Ο διευθυντής του Εργαστηρίου
Άγγελος Παληκίδης
Επίκουρος Καθηγητής 

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019
Φωτογραφίες: 

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Παναγή Τσαλδάρη 1
Κομοτηνή, 69100

Τηλ: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.