γεωμετρικά μοτίβα

Καρφίτσα από τέσσερις χάντρες πλαισιώμενες με καφέ χοντρό κορδόνι. Στο ένα άκρο της μεταλλική βελόνα, ενώ στο άλλο άκρο της, μεταλλικός γάντζος για το κλείσιμο. Η καρφίτσα συναντάται στην ευρύτερη περιοχή του θρακικού χώρου.
Δερμάτινη λεπτή ζώνη με μεταλλική φολιδωτή κάλυψη. Στο ένα της άκρο φέρει μικρή πόρπη με μαστοειδές έξαρμα στο κέντρο της. Στην άλλη άκρη της ζώνης, μεταλλικό στοιχείο με γάντζο. Η ζώνη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Δερμάτινη λεπτή ζώνη, διακοσμημένη σε όλο της το μήκος με γεωμετρικά σχηματοποιημένα διακοσμητικά μεταλλικά στοιχεία. Στο ένα άκρο μικρή πόρπη, στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο, που στο κέντρο της έχει μαστοειδές έξαρμα. Στην άλλη άκρη της ζώνης, βρίσκεται μεταλλικό στοιχείο με γάντζο. Η ζώνη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Δερμάτινη λεπτή ζώνη διακοσμημένη σε όλο το μήκος της με γεωμετρικά σχηματοποιημένα διακοσμητικά μεταλλικά στοιχεία. Στο ένα άκρο φέρει πόρπη στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο, που στο κεντρικό της σημείο φέρει μαστοειδές έξαρμα. Στην άλλη άκρη της ζώνης βρίσκεται μεταλλικό στοιχείο με γάντζο. Η ζώνη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Υφασμάτινη λευκή ποδιά κατασκευασμένη από κομμάτια γυναικείας φορεσιάς. Δακόσμηση με πολύχρωμα ανθικά μοτίβα πλαισιωμένα από χρυσά σειρήτια. Στο γύρο διακόσμηση με δαντέλα. Θράκη.

Pages

University web services

External web services

Contact us

Department of History and Ethnology

Panagi Tsaldari 1
Komotini, 69100

Τel: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.