Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Μετά από πολύχρονες σχετικές ενέργειες του Καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ταμία του Δ.Σ. της «Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας» κ. Μ. Γ. Βαρβούνη ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015 «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» [ΦΕΚ 1390 τ. Β΄ (6 Ιουλίου 2015), σ. 15212 – 15214, αρ. απόφασης Α4777] στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε αυτό εντάχθηκαν, πέραν του Καθηγητή κ. Μ. Γ. Βαρβούνη, οι καθηγητές του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Βασίλειος Δαλκαβούκης, Αναπλ. Καθηγητής με αντικείμενο «Εθνογραφία του Ελλαδικού χώρου», κα Κατ. Μάρκου, Επίκ. Καθηγήτρια με αντικείμενο «Κοινωνική και ιστορική ανθρωπολογία του βαλκανικού χώρου», κα Β. Κράββα, Επίκ. Καθηγήτρια, με αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία» και κα Αθηνά Μαχά - Μπιζούμη, Επίκ. Καθηγήτρια, με αντικείμενο «Λαογραφία:Λαϊκή Τέχνη».

Επίσης, στο Εργαστήριο αυτό εντάχθηκαν και οι κ.κ. Μ. Γ. Σέργης, Καθηγητής, με αντικείμενο «Λαογραφία» και Ελευθ. Χαρατσίδης, Επίκ. Καθηγητής με αντικείμενο «Εθνογραφία του Παρευξείνιου χώρου», του Τμήματος Γλώσσας, Πολιτισμού και Φιλολογίας Παρευξεινίων Χωρών, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε το Εργαστήριο υπάγεται στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, όπου ανήκουν και τα δύο αυτά Τμήματα.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο κ. Βαρβούνης εξελέγη Διευθυντής του Εργαστηρίου, στο οποίο ήδη παραχωρήθηκε χώρος για στέγαση, και βρίσκεται τώρα στη φάση της επιστημονικής συγκρότησης και οργάνωσής του.

Δεδομένων των αντικειμένων και του αριθμού των διακεκριμένων μελών του επιστημονικού προσωπικού του, αλλά και του πολιτισμικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται και δραστηριοποιείται, το «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Πανεπιστημίου Θράκης αναμένεται να αναπτύξει σημαντική επιστημονική, εκπαιδευτική, ερευνητική και εκδοτική δραστηριότητα, προωθώντας τις επιστημονικές λαογραφικές σπουδές στον τόπο μας.

Διευθυντής: 
Μέλος Ε.ΔΙ.Π.: 
Μέλος Ε.Τ.Ε.Π.: 

University web services

External web services

Contact us

Department of History and Ethnology

Panagi Tsaldari 1
Komotini, 69100

Τel: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.