Εκδόσεις των μελών του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Αλέξανδρος Καπανιάρης, Ψηφιακή Λαογραφία και Εκπαίδευση, Εμπλουτισμένα Μέσα & Καινοτόμες Προσεγγίσεις τη Διδακτική του Λαϊκού Πολιτισμού, Αθήνα 2020, σσ.400 (εκδ. Πεδίο).

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της έκδοσης, προήλθε μετά από την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής με θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση: Ο ρόλος της Πληροφορικής και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού» στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, Αρχειακή Εθνογραφία & Αναγνώσεις σε Ψηφιακό Περιβάλλον: «Συνομιλώντας» με τα αρχεία των Πηλιορειτών εν Αιγύπτω, Βόλος 2020, σσ. 160 (εκδ. ιδιόμελον).

Το βιβλίο προλογίζει ο  Μανόλης Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορία & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο παρών τόμος αποτελεί τη δημοσίευση της μεταδιδακτορικής έρευνας του Αλέξανδρου Καπανιάρη με θέμα «Αρχειακή Εθνογραφία & Αναγνώσεις σε Ψηφιακό Περιβάλλον: «Συνομιλώντας» με τα αρχεία των Πηλιορειτών Εν Αιγύπτω», η οποία εκπονήθηκε στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Μανώλη Βαρβούνη.

Aikaterini S. Markou and Meglena Zlatkova (eds), Post-Urbanities, Cultural Reconsiderations and Tourism in the Balkans. Athens 2020 (eds. Hêrodotos).

Ο τόμος αποτελεί προϊόν του συνεδρίου με τίτλο: AspectsoftheBalkansCitiesfrom1990 tothePresent: SpaceandPeople, CultureandTourism, που πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου του 2018 (στην Κομοτηνή) και διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αικατερίνη Μάρκου (επιμ.), Μνημεία και πολιτισμός των ελληνικών πόλεων κατά την οθωμανική περίοδο μέσα από τα κείμενα του Machiel Kiel. Συμβολή στην οθωμανική κληρονομιά στον ελλαδικό κόσμο. Αθήνα 2015 (εκδ. Ηρόδοτος.)

Το βιβλίο περιέχει 24 μεταφρασμένα άρθρα του καθηγητή Machiel Kiel  που αφορούν διάφορες ελληνικές πόλεις και έχουν εκδοθεί στην rkiyeDiyanetVakfiİslamAnsiklopedisiμε τη μορφή λημμάτων. Οι μελέτες του καθηγητή ΜachielKiel εστιάζουν στην οθωμανική μνημειακή αρχιτεκτονική των Βαλκανίων συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα άλλων επιστημονικών πεδίων.

Pages

University web services

External web services

Contact us

Department of History and Ethnology

Panagi Tsaldari 1
Komotini, 69100

Τel: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.