Άλλη

α)Αγροτικό εγαλείο,ξύλινη παλαμαριά που αποτελείται από μια επίπεδη, λεπτή επιφάνεια, η οποία φέρει στο κέντρο της μία μικρή οπή. Στο άνω άκρο της επιφάνειας δημιουργείται μία τριγωνική βαθμίδα, η οποία καταλήγει σε μια καμπυλωτή, μυτερή απόληξη. β)Ξύλινη παλαμαριά που αποτελείται από μια επίπεδη, λεπτή επιφάνεια, η οποία φέρει στο κέντρο μια οπή. Στο άνω άκρο της επιφάνειας δημιουργείται μια τριγωνική βαθμίδα, η οποία καταλήγει σε μια λεπτή, καμπυλωτή απόληξη. Θράκη
Μεταλλικό επίμηκες στοιχείο που στο κάτω τμήμα του φαρδαίνει δημιουργώντας σειρά από παχιές ραβδώσεις.
Εργαλείο που αποτελείται από ένα κάθετο μεταλλικό κυλινδρικό στοιχείο με ραβδώσεις. Το σώμα του μεταλλικού στοιχείου φέρει υπόλευκο επίχρησμα.Στο άνω τμήμα του προσαρμοσμένη πλατιά κεφαλή με λαβές. Θράκη.
Ξύλινο εργαλείο αποτελούμενο από ένα κάθετο κυλινδρικό στοιχείο με πλατιά κεφαλή, στην οποία είναι προσαρμοσμένες δύο λαβές. Θράκη.
Δουκάνη, ξύλινο πλατύ αγροτικό εργαλείο για το αλώνισμα. Αποτελείται από δύο πλατειές σανίδες, ενωμένες κατά μήκος. Στην κάτω επιφάνεια φέρει σε σειρές και σε απόσταση κοφτερές τσακμακόπετρες, σκληρές, μικρές πέτρες, εφαρμοσμένες σε ειδικές σχισμές πάνω στο ξύλο. Θράκη.

Σελίδες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Παναγή Τσαλδάρη 1
Κομοτηνή, 69100

Τηλ: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.