Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ι΄ Ημερίδα Ενδυμασιολογίας (διαδικτυακά): «Ο ενδυματολογικός πολιτισμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Μουσείο»

Η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνδιοργανώνει με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 10.00 – 13.00, τη Ι΄ Ημερίδα Ενδυμασιολογίας, διαδικτυακά, με θέμα:
«Ο ενδυματολογικός πολιτισμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Μουσείο»

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης και το Εργαστήριο Τεχνολογίας, Έρευνας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα «Το φαινόμενο του ναζισμού και η διδασκαλία της ιστορίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Νοεμβρίου 2022 στην Κομοτηνή. Τις εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 4 Νοεμβρίου, μπορούν να παρακολουθήσουν και οι φοιτητές/τριες του ΤΙΕ. Λεπτομέρειες στα συνημμένα αρχεία.
 
Άγγελος Παληκίδης
Αναπληρωτής Καθηγητής Διδακτικής της Ιστορίας

Από τον Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εκδήλωση αφιέρωμα  στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Από το Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30 στον Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Επιστημονική Ημερίδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης για την καπνοπαραγωγική αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ξάνθη, η πόλη του καπνού και αρχιτεκτονική κληρονομιά. Από το χθες στο σήμερα». Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» της Καπναποθήκης «Π» (Καπνεργατών 9, Ξάνθη). H διοργάνωση τελεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), και του προγράμματος Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού.  

Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022), 21-24 Οκτωβρίου 2022

Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - με τη συμμετοχή των Τμημάτων Ιστορίας και Εθνολογίας, Ελληνικής Φιλολογίας και Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών -  διοργανώνει διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στις 21-24 Οκτωβρίου 2022.
 

Pages

External web services

Contact us

Department of History and Ethnology

Panagi Tsaldari 1
Komotini, 69100

Τel: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.