Πόρπη

Ασημοζούναρο, μαλαμοκαπνισμένη πόρπη δουλεμένη με σφυρήλατη τεχνική, στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο. Στην επιφάνεια των πλαϊνών τμημάτων της πόρπης κυριαρχούν έκτυποι ρόδακες. Στο κεντρικό μαστοειδές έξαρμα, ο διάκοσμος είναι σχηματοποιημένος φυτικός. Η πόρπη κλείνει με μεταλλική καρφίδα προσαρτημένη σε μεταλλική αλυσίδα. Πρόκειται για γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στη γυναικεία σαρακατσάνικη φορεσιά του θρακικού χώρου.
Κόσμημα μέσης. Ασημοζούναρο, μαλαμοκαπνισμένη πόρπη, δουλεμένη με σφυρήλατη τεχνική, στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο γεμισμένο με σαβάτι. Στην επιφάνεια των πλαϊνών τμημάτων της κυριαρχούν έκτυποι ρόδακες που το κέντρο τους είναι στολισμένο με σαβάτι. Στο κεντρικό μαστοειδές έξαρμα, ο διάκοσμος είναι σχηματοποιημένος φυτικός με ένα έκτυπο άνθος στο κέντρο, τονισμένο με σαβάτι. Η πόρπη κλείνει με μεταλλική καρφίδα προσαρτημένη σε μεταλλική αλυσίδα. Συναντάται στη γυναικεία σαρακατσάνικη φορεσιά του θρακικού χώρου.
Ασημοζούναρο, μαλαμοκαπνισμένη πόρπη με έκτυπο διάκοσμο. Στο κεντρικό μαστοειδές έξαρμα ο διάκοσμος είναι σχηματοποιημένος φυτικός με ένα έκτυπο άνθος στο κέντρο. Στην επιφάνεια των πλαϊνών τμημάτων της πόρπης γεωμετρικά μοτίβα με σχηματοποιημένο φυτικό διάκοσμο. Η πόρπη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στη γυναικεία σαρακατσάνικη φορεσιά του θρακικού χώρου.
Διμερής πόρπη με σφυρήλατη τεχνική. Φέρει μικρή μεταλλική ροζέτα στο μέσον διακοσμημένη με ανθικό μοτίβο. Η πόρπη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Διμερής πόρπη με σφυρήλατη τεχνική, με μικρή ροζέτα στο μέσον. Τα δύο μέρη είναι διακοσμημένα με πουλιά και φυτικά στοιχεία. Η πόρπη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Σελίδες

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.