Νυφική

Δερμάτινη λεπτή ζώνη, διακοσμημένη σε όλο της το μήκος με γεωμετρικά σχηματοποιημένα διακοσμητικά μεταλλικά στοιχεία. Στο ένα άκρο μικρή πόρπη, στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο, που στο κέντρο της έχει μαστοειδές έξαρμα. Στην άλλη άκρη της ζώνης, βρίσκεται μεταλλικό στοιχείο με γάντζο. Η ζώνη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Δερμάτινη λεπτή ζώνη με μεταλλική φολιδωτή κάλυψη. Φέρει μικρή πόρπη στο ένα άκρο, η οποία στο κεντρικό της κομμάτι έχει μαστοειδές έξαρμα. Στην άλλη άκρη βρίσκεται μεταλλικό στοιχείο με γάντζο. Η ζώνη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Ασημοζούναρο, μαλαμοκαπνισμένη πόρπη δουλεμένη με σφυρήλατη τεχνική, στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο. Στην επιφάνεια των πλαϊνών τμημάτων της πόρπης κυριαρχούν έκτυποι ρόδακες. Στο κεντρικό μαστοειδές έξαρμα, ο διάκοσμος είναι σχηματοποιημένος φυτικός. Η πόρπη κλείνει με μεταλλική καρφίδα προσαρτημένη σε μεταλλική αλυσίδα. Πρόκειται για γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στη γυναικεία σαρακατσάνικη φορεσιά του θρακικού χώρου.
Κόσμημα μέσης. Ασημοζούναρο, μαλαμοκαπνισμένη πόρπη, δουλεμένη με σφυρήλατη τεχνική, στολισμένη με έκτυπο και εγχάρακτο διάκοσμο γεμισμένο με σαβάτι. Στην επιφάνεια των πλαϊνών τμημάτων της κυριαρχούν έκτυποι ρόδακες που το κέντρο τους είναι στολισμένο με σαβάτι. Στο κεντρικό μαστοειδές έξαρμα, ο διάκοσμος είναι σχηματοποιημένος φυτικός με ένα έκτυπο άνθος στο κέντρο, τονισμένο με σαβάτι. Η πόρπη κλείνει με μεταλλική καρφίδα προσαρτημένη σε μεταλλική αλυσίδα. Συναντάται στη γυναικεία σαρακατσάνικη φορεσιά του θρακικού χώρου.
Ασημοζούναρο, μαλαμοκαπνισμένη πόρπη με έκτυπο διάκοσμο. Στο κεντρικό μαστοειδές έξαρμα ο διάκοσμος είναι σχηματοποιημένος φυτικός με ένα έκτυπο άνθος στο κέντρο. Στην επιφάνεια των πλαϊνών τμημάτων της πόρπης γεωμετρικά μοτίβα με σχηματοποιημένο φυτικό διάκοσμο. Η πόρπη είναι γυναικείο κόσμημα μέσης και συναντάται στη γυναικεία σαρακατσάνικη φορεσιά του θρακικού χώρου.
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.