Σύλλογος Φοιτητών

Στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας όλοι οι φοιτητές αποτελούν μέλη του Σ.Φ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ. Ο Σ.Φ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ ιδρύθηκε το 1992. Ο Ηρόδοτος είναι το μοναδικό όργανο εκπροσώπησης των φοιτητών με νομική προσωπικότητα λειτουργώντας με την μορφή σωματείου.  Με 23 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης λειτουργίας ο σύλλογος έχει επιδείξει έργο, ενώ βρίσκεται πάντα κοντά στις ανησυχίες των φοιτητών της Σχολής. Τα όργανα του Συλλόγου φοιτητών είναι η γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο και η εξελικτική επιτροπή.

 

1) Η Γ.Σ. φοιτητών είναι το κορυφαίο και ανώτατο όργανο του συλλόγου μας. Σε αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές. Οι αποφάσεις είναι σημαντικές για τα υπόλοιπα όργανα. Η Γ.Σ. αποφασίζει για κάθε όργανο του Συλλόγου και εποπτεύει τα άλλα όργανα του Συλλόγου.

 

2) Το Δ.Σ. του Σ.Φ. ΗΡΟΔΟΤΟΣ εκλέγεται κάθε χρόνο έπειτα από καθολική ψηφοφορία η οποία διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα για όλους τους Συλλόγους φοιτητών. Το Δ.Σ. είναι επταμελές και οι έδρες καταλαμβάνονται από τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων σύμφωνα με τα ποσοστά που λαμβάνουν στις φοιτητικές εκλογές στις οποίες δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φοιτητές. Βασικός στόχος του Δ.Σ. είναι η επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους φοιτητές και αποτελεί ένα ευέλικτο μηχανισμό για την προώθηση των λύσεων.

 

3) Η εξελικτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των παρατάξεων. Αυτή συνέρχεται μια φορά τον χρόνο λίγο πριν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ.

 

Περισσότερες πληροφορίες από τον πρόεδρο του συλλόγου φοιτητών Ηρόδοτος Αντώνη Τσαλουκίδη

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6978535610

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Παναγή Τσαλδάρη 1
Κομοτηνή, 69100

Τηλ: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.