Σεμινάρια - Διαλέξεις - Ομιλίες - Εκθέσεις

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Εργαστηρίου Τεχνολογίας, Έρευνας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση, εγκαινιάζοντας μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων και σεμιναρίων από διακεκριμένους επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗ ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ EUROPEAN ACADEMY OF SCIENCES AND ARTS

Η υποδοχή του Προέδρου του ΤΙΕ Καθηγητή κ. Μ. Γ. Βαρβούνη ως τακτικού μέλους  (Socius Ordinarius) της Academia Scientiarum at Artium Europaea (Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών / European Academy of Sciences and Arts), με έδρα το Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας, έγινε στη διάρκεια εορταστικής συνεδρίασης της Ακαδημίας για την υποδοχή των νέων μελών της, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Prof. Dr. Dr. h.c. Felix Unger.

Εκδήλωση μνήμης για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καβαλιωτών Εβραίων

Στις 8 Μαρτίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα (Πλατεία Καπνεργάτη-Δημοτική Καπναποθήκη) εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 76 ετών από τη σύλληψη και τον εκτοπισμό των Καβαλιωτών Εβραίων. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα και με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και τοπικών φορέων. Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο κ. Άγγελος Παληκίδης, επίκουρος καθηγητής του ΤΙΕ.

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα.

Δραστηριότητα του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών

Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του ΤΙΕ μέσα στο πλαίσιο της επιστημονικής και εκπαιδευτικής του δραστηριότητας έλαβε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το ΠΑΚΕΘΡΑ και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης και την ενσωμάτωσή της στο Ελληνικό Κράτος να διοργανώσει μια σειρά επτά Επιστημονικών Συναντήσεων με θέμα την πορεία της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της στην ιστορία με γενικό τίτλο: «Η Ξάνθη από την προϊστορία στο σήμερα».

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις»

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Τμήμα Γλωσσών, Λογοτεχνίας και Μέσων II) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΜΠΣ Δημόσια Ιστορία) διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018. Είσοδος ελεύθερη.

Σελίδες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Παναγή Τσαλδάρη 1
Κομοτηνή, 69100

Τηλ: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.